انواع واسطه های تهاجمات روانی ، دشمن و اهمیت شناسایی آن
١- واسطه :
هر واسطه ای بین تولید کننده تهاجمات و افراد مورد هدف این حملات که همان نسل فعال جامعه هدف به شمار میرود به عنوان یک عامل تسهیل کننده در روند انتقال تهاجمات در بین افکار عمومی و اثر بخش کردن آن ، وجود دارد که بدون این طیف تولید کننده حملات در کار خویش قادر به استمرار بخشیدن به عملیات های خود نخواهد بود.
شناسایی سرشاخه های اصلی و کلیدی این عوامل ، کمک شایانی به پیشرفت عملیاتی مقابله با تهاجمات روانی در سطح گسترده خواهد کرد.
٢- عامل :
واسطه های تسهیل کننده و استمرار بخش عملیات روانی دشمن به توسط تمایزات خط دهی شده از طرف تولید کننده سعی میکند ابهامات واقعیات را افزایش داده و با ایجاد سوالات متعدد ، حقایق موجود را وارونه و غیر واقعی برای افکار عمومی جلوه دهد و تحریک بیش از پیش آنان را در توضیح خواهی ، از مسئولان را باعث شود.
٣- تقسیم وظایف عمده :
مجری ثانویه یا تسهیل کننده ، با عملیات هماهنگ با تولید کننده اصلی یعنی دشمن ، اقدام به تقسیم وظایف به قسمت های ریزتر جهت خودجوش جلوه دادن تحرکات حاصل از عملیات تهاجمات روانی اقدام مینماید و هدف دوم از انجام این روش پنهان کاری رد پاهای (دشمن مهاجم) و عامل اصلی و حقیقی و پشت پرده تهاجمات میباشد.
٤- توزیع کننده وظایف :
عناوین و اسامی ساختگی داخلی با نوعی خزیدن نرم و غیر محسوس در میان بازیگران به بازی گرفته شده ، نظرات سازماندهی شده خود را جهت موثرتر کردن به اصطلاح اهداف اصلاح طلبانه و حفظ ایمنی و مراقبت مختلف کاری خویش ، به افکار عمومی هدف منتقل نموده و عملیاتی مینماید.
نقل از کتاب بحران شایع ( راهکارهای استراتژیک مقابله با جنگ روانی و توسعه امنیت اجتماعی) تهران - انتشارات تینای طهرانی ١٣٩٤ هجری شمسی - ٢٠١٦ میلادی- مولف : افشین نجفقلی دوست کارشناس ارشد مدیریت